Yumi Brows – formning, färgning, yumi browns

In Behandlingar, Fransar & bryn by "Bella" Gabriella Bakar

Yumi Brows - formning, färgning, yumi browns

 • Yumi Brows är en keratinbehandling och laminering som fixerar ögonbrynens hårstrån i en riktning uppåt.
 • Samt färgning av ögonbryn
BOKA

600 kr

40 min

Yumi Brows är en keratinbehandling och laminering som fixerar ögonbrynens hårstrån i en riktning uppåt. Detta gör att ögonbrynen ser fylligare ut. Behandlingen passar alla som vill ha snygga, välformade och fixerade bryn men även de som upplever att de har bångstyriga ögonbryn som är svårformade. Har du hårstrån som växer åt olika håll i ögonbrynet är det något som kan rättas till vid en behandling. Yumi Brows förser stråna med vitaminer och keratin vilket gör att stråna blir fylligare och starkare. Ögonbrynen färgas också i behandlingen.

Resultatet är omedelbart och ger dig markerade och välansade ögonbryn i ca 4-8 veckor.

Att tänka på innan behandling? 

Innan din behandling kan det vara bra att veta att du inte ska utsätta ögonfransarna/ögobrynen för vatten 24-48 timmar efteråt. Många väljer därför att duscha/tvätta håret samma dag eftersom det ska undvikas direkt efter behandlingen. En Yumi Lashes-behandling tar ca 75 minuter medan Yumi Brows tar ca 40 minuter. Under behandlingen ligger du skönt i en behandlingssäng. Vi börjar alltid med att rengöra dina ögonfransar/ögonbryn. Vid Yumi Lashes placeras en silikonform på ögonlocket och efter det fästs fransarna upp en och en. Vid både Yumi Lashes och Yumi Brows behandlas ögonfransarna/ögonbrynen i 5 steg:

 • mjukar upp hårstråna
 • fyller dem med keratin och vitaminer
 • fixerar hårstråna
 • färgning
 • laminerar dem med bl.a. keratin, panthenol, sea collagen, arganolja, hyaluronsyra med mera.

Skötselråd efter Yumi Lashes och Yumi Brows:

 • Undvik vatten, d.v.s. att tvätta ögonfransarna/ögonbrynen (eller utsätta dom för fukt, vattenånga, regn, svett osv..) minst 24 timmar efter (gärna 48 tim)
 • Undvik mascara i minst 24 timmar efter 
 • Undvik produkter med olja i minst 24 timmar efter 
 • Undvik hög värme genom att bada bastu eller sola under de första 24 timmarna.
 • Låt fransarna/brynen vara i 3 timmar! Det är den tiden det tar för fixeringen av fransarnas/ögonbrynens form att bli stabil. Undvik att gnugga dig i ögonen under denna tid, hamnar fransarna fel så försök att borsta rätt dem med den medföljande borsten. Undvik att lägga dig och sova på fransarna under denna tid.

Eftervård – keratinmascara!
Efter din Yumi Lashes och Yumi Brows-behandling är det viktigt att du dagligen använder Yumi Lashes vårdande och återfuktande keratinmascara. Behandlingsresultatet kommer att behållas och förlängas genom att applicera keratinmascaran varje morgon. 

Mascaran innehåller keratin och skyddar dina fransar och bryn. Hårstråna består av 89-97% keratin och ju mer keratin de har desto mer välmående är dina ögonfransar och ögonbryn. Om hårstråna mår bra så orkar de oftast växa ut lite längre än vanligt samt att de blir bättre motståndskraftiga mot väder och föroreningar. Fransarna blir därför starkare och mer motståndskraftiga mot yttre påfrestningar och fransens livscykel blir helt enkelt längre. Keratinmascaran är helt genomskinlig och kapslar in varje ögonfrans med ett skyddande lager. 

Använd keratinmascaran varje morgon. En förpackning räcker i upp till 9-10 månader. Vill du använda en vanlig mascara applicerar du först keratinmascaran och låter den torka riktigt innan applicering av den vanliga mascaran.

Keratinmascaran är en rekommendation som går att köpa till vid behandling. Keratinmascaran 499 kr och räcker upp till 6 månader. Ger volym samt stärker fransarna, keratinet förlänger dina naturliga fransar.

Hygien

Det är viktigt att du tvättar dina ögon och fransar dagligen (ej under de första 48 timmarna). Våra franskörtlar innehåller demodex-kvalster som annars blir instängda och förhindras att krypa ut nattetid och äta döda hudceller på ögonlocken och då äter upp fransrötterna istället. Detta gör att du tappar dina fransar i förtid och de nya fransarna som växer ut blir tunna, sköra, korta och defekta. Du kan även få ögoninflammationer om körteln täpps igen av smuts. Använd gärna en snäll rengöring som inte torkar ut fransarna.

Olika resultat med YumiLashes eller YumiBrows

Det finns flera saker att tänka på för att behandlingen ska hålla. Gör den inte det kan det bero på att du har utsatt fransarna eller ögonbrynen för fukt innan det gått 48 timmar. Hormonell obalans i kroppen kan också påverka hållbarheten på behandlingens resultat då det ofta gör att man tappar mer hår/fransar. Andra orsaker som kan påverka resultatet är t.ex. första dagarna av mensen, graviditet, amning, klimakteriet, stress, hormonella läkemedel, läkeprocesser i kroppen (som vid förkylning eller annan sjukdom) etc.