Estetiska injektioner med Leg. sjuksköterskan Nilgun

In Blogg by "Bella" Gabriella Bakar

Vi välkomnar botox och fillers på söndagar

Från och med oktober kommer den leg. sjuksköterskan Nilgun Sagici att erbjuda estetiska injektionsbehandlingar med fokus på naturliga resultat. Där alla behandlingar utförs under medicinska säkra former samt där alla produkter är CE-märkta. Nilgun erbjuder botox, fillers samt hyalase för borttagning av fillers.

Fri konsultation: Under en konsultation diskuterar vi dina önskemål, går igenom dina behov och tar fram en personlig behandlingsplan.
Se mer här och boka >

Leg. Sjuksköterska Nilgun Sagici

Nilgun utför både fillers- och botoxbehandlingar på patienter. Preparaten skiljer sig dock åt eftersom de används på olika områden och för olika ändamål. 

Botox

Botox innehåller en aktiv substans botulinumtoxin typ A och är ett muskelavslappnande medel. Botox är ett litet protein som injiceras ner i den muskelgrupp som man vill paralysera under ett antal månader. Med botox kan behandlaren få en muskel att slappna av så att patienten ser mer avslappnad och fräschare ut.

Det är viktigt med både kunskap och fingertoppskänsla när man jobbar med injektioner då man behandlar nervområden. Botox läggs oftast kring ögonen för att minimera kråksparkarna, mellan ögonbrynen och i pannans horisontella linjer. Att få bort sura mungipor, apelsinhy på hakan eller på halsen, är också områden där botox används. Men patienter kan även bli av med tandgnissling eller få bukt med utspända käkmuskler med hjälp av botox.

Om patienten vill bli fri från sina linjer med botox rekommenderas att preparatet injiceras var tredje månad. När man blockerar en nervcykel får patienten avvakta med ny behandling i tolv veckor tills en ny nervcykel är igång. Därefter kan behandlingen göras var fjärde till var femte månad.

Fillers

Produkter som ger volym heter fillers. Fillers används vanligtvis för att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen med fillers.

Med fillers kan man förändra formen på ansiktet. Det går att skapa något som man inte har från början. Det kan man inte kan göra med botox.

Produkterna består i de flesta fall av stabiliserad hyaluronsyra som finns naturligt i människans kropp. Hyaloronsyra fungerar på så sätt att när det injicerats så binds den gamla hyaloronsyran samman och bildar ett mer bestående resultat. Fillers hållbarhet beror helt på var det injiceras och
vilka individuella förutsättningar patienten har. För att bibehålla resultatet krävs det att behandlingen upprepas. Efter första gången som fillers har injicerats görs en ny behandling ganska tätt inpå för att resultatet ska hålla sig längre.

Fillers rekommenderas inte till minderåriga, gravida, de som ammar, på extremt utseendefixerade personer och för de som lider av vissa sjukdomar.

Att tänka på innan behandling:

  • Undvik blodförtunnande preperat, t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm.) inflammationsdämpande mediciner, t.ex. Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen, Vitamin E, Vitamin C, Ginkgo, Ginseng, Naturmediciner, Omega-3, helst 2 veckor innan behandling.
  • Inte ha infektion i kroppen eller injektionsområdet.
  • Inte vara gravid eller ammande.